Favoritblogg 1

Nu vill jag bara påpeka att det är utan inbördesordning, det handlar mest om hur högt upp de ligger i favoritlistan vilket beror på hur tidigt jag la till dem.

Första är REDANDBLACK'S BLOG, jag tycker det är coolt med killar som bloggar, stilmedvetna killar är ännu coolare. Coolast är jackan han har på headern eller vad det nu kallas.

Inte så mycket text, men massor av bilder och det gillar vi! Bra blogg om man intresserar sig för mode och sånt, speciellt herrmode då.

Mina bloggfavoriter

Tänkte börja lägga upp en blogg från min favoritlista varje dag. Detta är alltså inget man kan tävla om på något sätt utan det handlar bara om vilka bloggar jag själv läser regelbundet. Däremot, om din blogg är intressant, så kan du alltid tipsa om din blogg och om den är så bra så att den hamnar i min favoritlista så kanske den kommer med här någon dag.

Hemmagjorda chips

Gjorde nyaa hemmagjorda chips i micron, det blev jättegott, och lätt var det också!

Godis

Gud jag är jättesugen på choklad. Helst icas chokladglass med pecannötter och chokladbitar i. Först när jag såg den så tänkte jag att Ica känns inte så lyxigt så den är nog rätt trist, men fyfaaaan vad god den var! Äntligen har jag hittat en ersättare till Mövenpicks chokolate chip-glass, eller ja inget slår ju den men den verkar inte säljas längre så..

mmmmmmmmmmmmmmmmmm................


Sjuuuk

Bläää vad trist att vara sjuk.

Skrev förresten mitt hundrade inlägg här igår.. Wooopidoo!!

Förkyld

Hej hej jag är lite förkyld idag, jobbigt värre! Får väl dricka te och käka vitlök eller nåt

Mina fina skor

Nu lägger jag äntligen upp bild på skorna. Jag vet att de ser lite smutsiga eller kanske slitna ut men jag använde dem första gången när jag festade och då blir det lätt såhär.

Tycketr iallafall de är skittuffa. 149 kronor på REA, innan kostade de 499 har jag för mig. Skorna kommer från DinSko.Spaceboots....

Förkyld

Jag har gått och blivit förkyld. It sucks! Men än så länge kan jag andas genom näsan utan större problem och jag kan även andas genom munnen utan att börja hosta för det mesta.

Kan någon komma och pyssla om mig tack?

Hur du får ungen att flytta ut

Jag såg en tråd på FamiljeLiv för någon dag sedan som jag aktivt deltagit i sedan dess. Den handlar om hur du får dina vuxna barn att flytta hemifrån. Nu är jag visserligen bara 21, men eftersom jag själv är en ungdom och känner många sådana så tror jag att jag kan bidra med en del tips. Jag vet ju vad som fått de i min bekantskap att flytta hemifrån och vad som fått vissa att stanna.

Det verkar speciellt vanligt just hos unga män att de vill bo kvar hemma länge, det handlar om bekvämlighet antar jag. Jag tror vår kultur gör så att det är lättare för en kille som bor hemma att kanske ta hem tjejer eller vara ute på nätterna mycket utan att föräldrarna klagar, är det en tjej blir föräldrarna mer oroliga för saker som våldtäkt och liknande och att de ska träffa en dålig kille tex och därför är nog tjejer mer motiverade rent allmänt att flytta hemifrån för de har inte samma frihet hemma.

Iallafall, jag tänkte dela med mig av några tips som jag la upp i tråden.

Lägger dock upp det som en lista här så det blir lättare att läsa igenom för desperata föräldrar.

  • Ring BRIS stödlinje för föräldrar. Ja, ni kommer få massa bra tips här, men de är proffs.
  • Ja, det kan bero på depression att ungen inte ger sig ut och letar jobb och lägenhet, men antagligen är han/hon bara lat. Men kolla upp det för säkerhetsskull. Men kom ihåg en depression blir inte bättre av att man är sysslolös, det är ofta just sysslolösheten som försätter en i depressionen.
  • Har ni en son och har blivit riktigt desperata så leta rätt på en lämplig tjej åt honom. Ingen har mer eld i baken än en förälskad kille. För nej, det är inte coolt att bo hemma och vara arbetslös när du är 20+
  • Låt honom tvätta och städa själv, låt inte honom/henne ha kompisar över (varför ska han ha rättigheter när han inte anstränger sig?), bestäm speciella tider som han/hon ska vara hemma på. Det är trots allt ert hus så då är det era regler som gäller, är han/hon inte hemma i tid så får ni låsa ute honom. Stäng av internet efter en viss tid på kvällen osv osv Egentligen borde han/hon bara få använda internet speciella tider för att söka jobb, alltså på arbetstider.
  • Erbjuda honom/henne att få förmåner hemma genom att han/hon hjälper till, tex att om han/hon klipper gräsmattan varje vecka så får han/hon ha internet några timmar på helgen också, så han/hon får igång sin arbetsmoral lite grann.
  • När det är för mycket tjat så kan man lätt tappa lusten och orken helt så jag tror inte det är rätt metod att tjata mycket. Tror det är bättre att vara hård och konsekvent utan straff, att ni bestämmer regler sen tjatar ni inte men om han/hon inte fyller era krav så får han "straffen" ni har bestämt.
  • På vissa människor biter inte straff. Vissa är så av naturen att de bara blir mer envisa ju mer man straffar dem. Då måste man ha morötter istället, t.ex. att om han/hon går till arbetsförmedlingen två gånger en vecka så får han/hon lite pengar till helgen att roa sig med, sen tjatar ni inte men om han inte fullföljt det så får han/hon inget.
  • Testa att säga till honom/henne att han/hon är en vuxen människa nu och ni vet att han/hon är en smart kille/tjej som kan komma långt i livet och ta hand om sig (det är alltid bra att smickra egot för ofta kan man få dåligt självförtroende av att bara gå hemma för man känner att man inte duger till något) men att ni känner att hela familjen har fastnat i de här föräldra-barn rollerna och att ni tror att det kan vara det som hindrar honom/henne och att ni har insett att ni måste acceptera att han/hon är vuxen och kan fatta egna beslut utan att man ska behöva tjata, säg sedan att han/hon får en månad då ni inte ska tjata alls (och då ska ni inte göra det heller)och sen kan ni ha möte i slutet av månaden och se vad han/hon har gjort och hur det har utvecklat sig. Han/hon är säkert trött på allt tjat och ni är nog trötta på att tjata också och ofta funkar det faktiskt rätt bra att visa folk att man litar på att de kan ta ansvar för då vill de ofta bevisa att man har rätt för de blir glada för man litar på dem.
  • Testa att försöka se mer på honom/henne som en inneboende, alltså inget tjat om städning eller någonting och tvättar inte han/hon så får han/hon skylla sig själv och han/hon får en egen hylla i kylskåpet och får fixa egen mat och sånt. För om ni hade en inneboende skulle ni väl inte tjata på den personen på samma sätt? Och då kan han/hon få sin egen matkassa som han/hon får klara sig själv på för då lär han/hon sig också lite ansvar samtidigt som han/hon känner att han blir behandlad med respekt som en vuxen människa och då tror jag han/hon blir mer pepp på att bete sig som en vuxen människa också.


Nu kanske ni tycker att vissa av mina tips säger emot varann lite, men det är för att det här är individer vi snackar om. Olika saker fungerar på olika människor. Om det fanns en universal regel för hur man uppfostrar perfekta barn så skulle vi alla känna till den. Man får helt enkelt prova sig fram och se vilken typ ens eget barn är.

Och sen är det jättevanligt även i vuxen ålder det här jag nämnde med att man hamnar i roller. De flesta blir en helt annan person när de är med sin familj. Vuxna människor med egna barn kan helt plötsligt börja bete sig som trotsiga tonåringar när de hälsar på sina föräldrar och samma sak med föräldrarna, de kan börja tjata på sina 40-åriga barn om struntsaker för man fastnar i roller. Och ofta tror jag det kan hämma en för när han bor hemma och speciellt när det är mycket tjat så hamnar han i en roll där han börjar agera defensivt som man gör när föräldrar tjatar och därför kanske han beter sig som om han är mycket mer omogen än han egentligen är.Hoppas dessa tips var till nytta för någon!

Demonstrationen i pottan

Hade ju tänkt demonstrera idag men de som anordnar det är visst helt emot alliansen också så då kan jag ju inte demonstrera med dem. Rätt korkat av dem att ta bort nästan 50% av de som skulle kunnat tänkas demonstrera.

Att demonstrera eller att inte demonstrera?

Jag måste säga att jag är lite kluven till om jag ska demonstrera idag eller inte. Jag känner inte att jag kan stå och helhjärtat kräva att SD ska ut ur riksdagen. Jag är helt emot SD och tycker det är riktigt sorgligt att de är med i riksdagen, men samtidigt är jag för demokrati och då måste de få vara där eftersom de blev röstade dit av svenska folket.

Samtidigt tycker jag det är viktigt att demonstrera för att visa att man inte stöttar en främlingsfientlig politik. För det jag är mest rädd för just nu är att det ska bli som i danmark, att de andra stora partierna antar en mer eller mindre främlingsfientlig politik för att vinna röster från sverige demokraterna och därför är det viktigt att vi andra visar tydligt att vi absolut inte tänker rösta på något sånt så att de förstår att de förlorar mer än de vinner på att ändra sin politik åt det hållet.Jag hoppas verkligen att politikerna i de andra partierna kommer jobba hårt nu med integrationen eftersom jag tror det är bristerna där som fått folk att bli missnöjda och rösta på SD snarare än att det är invandringen i sig.

Hos mamma

Nu är jag hos mamma. Vi tycker det är lite skamligt att vara skåningar nu med tanke på vilket fäste SD fått här. Det är iallafall demonstration mot SD på möllevångstorget i Malmö klockan fem för de skåningar som inte gillar sverigedemokraterna.

Jag har ju ingen kamera men nu när jag är hos mamma så tänkte jag passa på och fota mina snygga skor som jag köpte på rea för någon vecka sen. Jag älskar rea <3

Lunch hos mamma

Ska till mamma och käka lunch, sen ska jag iväg och plugga till körkortet igen. Ska bli gott med sallad, känner att jag behöver lite vitaminer =)Självklart ska även min lilla Adaeze med och hon ska dessutom leka med sin mormor när jag är och pluggar =)

Äkta talang

Tänkte visa några killar jag inte lyssnat på ett tag men som jag kom att tänka på idag. Det här är ingen vanlig musikvideo, utan en liveinspelning. Det viktiga med den här videon är att de inte använder NÅGRA instrument, ingen playback, ingenting. Alla instrument du eventuellt kommer höra är skapade med deras röster. Jag tycker det är helt fantastiskt! När jag ser sån här talang så kan jag inte låta bli att gråta en liten skvätt faktiskt.
Och här är en av deras videos, de använder fortfarande inga instrument men det är ju lättare att synka allt bra om man spelat in i studio såklart =)


Peace

Valet

Nu är valet i princip avgjort. Sverigedemokraterna är i riksdagen, kul att veta att nästan var tjugonde person i sverige har intelligensproblem. Eller nä det var väl taskigt, man behöver inte vara ointelligent bara för man har dumma åsikter faktiskt. Men man undrar ju vad folk tänker på. Hoppas de andra partierna dock även ser att det uppenbarligen finns något slags missnöje som fått svenskar att rösta såhär och att de gör något åt saken. Hade integrationen fungerat bättre så hade kanske inte folk varit like villiga att rösta på ett främlingsfientligt parti

Världens sötaste

Jag tror nog jag har världens sötaste bebis. Det är inte sällan som folk vänder sig om efter henne på stan och ser förälskade ut. Ibland tänker man ju att man nog bara tycker sin egen unge är söt för man är partisk, men jag tror min är rätt allmänt söt.

Fast det viktigaste är ju att vara snäll såklart, frågan är om jag kan kalla henne snäll direkt... Hon älskar att sno andras leksaker och när hon gör något dumt (som att stå och slå på tvn) och man säger åt henne på skarpen så gapskrattar hon en rakt i ansiktet. Man undrar ju hur trotsåldern kommer bli då...


Min lilla solstråle <3

Hungrig

Hej jag är lite hungrig just nu. Hann inte äta upp köttfärssåsen hos mamma eftersom jag var tvungen att hinna äta upp kaksmeten från när hon bakat innan jag stack.

Jag fick ta med resterna men sen såg min lilla Cindy så hungrig och ynklig ut så jag tyckte synd om henne och gav det till henne för jag var inte så hungrig då.Suck suck

Superwoman

Tänkte lägga upp lite girl power bara
Peace


Längta tillbaks till barndomen? - Aldrig i livet!

Man hör så ofta folk prata om hur mycket bättre allt var när man var liten och inte hade några bekymmer osv osv. Har ni ätit glömske-piller eller? Det är HEMSKT att vara barn! Det finns ju inget mer frustrerande; du har ingen fri vilja, ingen tar dig på allvar och alla små problem med vilken pojkvän man är mest kär i och sånt är faktiskt enorma på lågstadiet! När jag tänker på barndomen så tänker jag på ångest och frustration, och jag hade ändå en väldigt lycklig uppväxt.

Sen är inte barn så trevliga att leka med heller. Det finns alltid en (eller möjligtvis två som alltid går i ett par) extremt bossig unge som ska härja och bestämma över hur alla andra leker och om du inte själv är den där bossiga ungen så får du räkna med att du antagligen inte kommer få bestämma vad ni ska leka, hur ni ska leka eller vem du ska vara i leken. Om du försöker bestämma får du se ett vredesutbrott som heter duga.

Barn är ärliga, alldeles brutalt ärliga. Det här med att barn skulle vara oskyldiga och snälla är en av de mest seglevade myter jag har stött på. Det här är djurriket och innan du blir vuxen måste du ha hittat din roll och rangordning i flocken, därför slåss barn som fan om vem som ska vara alfahanen och vem som ska vara en vanlig hang araound. Och offer plöjer de också, mobbing blir vanligare och vanligare (eller är det kanske som mobbing är mer känt nu och fler anmäler därför?), är du inte den där bossiga ungen så är risken stor att du blir mobbad om du inte är sån där extremt snäll unge (som jag var) som är kompis med alla (antagligen är de kompis med dig för du aldrig säger emot och alltid leker det de vill).

Det är en djungel därute mina vänner!Det sorgligaste är dock att det även finns vuxna mobbare, har vi inte mognat såpass mycket att vi kan bete oss som bra förebilder för våra barn?

Föräldraskap

Det är en gåva att få vara förälder, speciellt när man är mamma till en sån underbar liten bebis som min. Om en månad så fyller hon år för första gången, tänk att det redan gått ett år!

Tiden bara rinner förbi men jag ser verkligen fram emot framtiden numera. Det känns jättespännande att man ska få se henne växa upp och se vad det blir av henne. Jag hoppas jag lyckas göra ett bra jobb med att uppfostra henne till en duktig tjej, men också viktigast av allt; en varm person med ett stort hjärta.


Tänk att vi alla var såna här små busfrön en gång i tiden...

När man råkar somna under nattningen

Jag råkade slumra till när jag nattade mitt lilla barn och så vaknade jag upp först nu.
Gjorde en macka med ost och rökt kalkon i min smörgåsgrill och nu ska jag nog gå och lägga mig igen.Kram
Lite konst

Fick lust att rita i förrgår, det var längesen. Jag älskar att rita men när jag gör det för ofta så tröttnar jag.

Som ni förhoppningsvis kan se så är det min lilla Adaeze jag målat av den här gången. fast från ett foto från när hon var två månader

Mitt välutvecklade barn

Måste nog påstå att mitt barn är rätt tidig med det mesta förutom tänder.

Idag började hon till exempel krypa in på sitt rum och smälla igen dörren bakom sig - flera gånger! Låter det inte lite som tonårstrots? Hon är tio och en halv månad..

Om hon fortsätter i den här takten kommer hon väl snart börja få rynkor, gå med rullator och ha vuxen blöja, dock inte så stor skillnad från hennes liv nu då.


Kissies blogg

Varför går det inte att kommentera i Kissies blogg? Det verkar funka för alla andra men både när jag försökte för ett halvår sen och när jag försökt nu så går det inte. När jag tryckt skicka så kommer det bara en tom sida fram.

Är det något program jag inte har på datorn som alla andra har eller?


Nu är det här inte akut livsviktigt för mig men jag stör mig som fan.

Min vita skokräm

Den är borta!!

Här har jag suttit och putsat mina reeboks med bebisens våtservetter och sen när jag ska lägga på skokräm så är den borta. Den ligger säkert fortfarande i en flyttlåda i förrådet.

Suck

Dancing in the moonlight

Ville så gärna ut och dansa igår men bebisens far är bortrest i helgen och alla potentiella barnvakter också. Såhär i efterhand tänker jag att det nog är bäst såhär, var länge sen jag sov så länge som inatt. Men jag måste säga att jag blir smått avundsjuk och längtandes när jag ser att hon jag skulle gått ut med var inloggad på facebook för en timme sen för hon kom hem då. Jag vaknade då.

Det här handar verkligenm inte om att festa eller dricka alkohol om ni tror det, det handlar om att dansa. I love dancing! Och så handlar det såklart om den sociala biten också, att mingla lite grann. Men mest så är det dansen.Det här är en sån låt som får mig att vilja ställa mig på huvudet och skaka rumpan, tyvärr kan jag inte det. Fast det är väl lika bra egentligen, man behöver ju inte överdriva. Och min bebis älskar sån här musik hon dansar som fan. Måste snart börja lyssna på mer passande texter dock eftersom hon börjar bli äldre och kan förstå vad de sjunger snart.

Ni gör er själva en björntjänst - sverigedemokraterna

Jag tänkte prata lite om yttrandefrihet idag. Så jag tänkte inleda med ett citat.


"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem" - Voltaire

Tyvärr så verkar inte så många känna som Voltaire nuförtiden.

Det är bara ok att uttrycka din åsikt om du har "rätt åsikt". Jag har inga som helst planer på att rösta på SD då jag anser dem vara rätt så rasistiska, men det där är ju till stor del en tolkningsfråga.
Det dumma folk gör nuförtiden är att de låter inte SD göra sig hörda. När de ska hålla tal på allmännaplatser så går folk och för med mening oväsen för att SD inte ska kunna höras, som en protest mot deras åsikter. Många stora svenska politiker har tillochmed uttalat sig och sagt att de vägrar samarbeta med AD om de kommer i riksdagen.

Tro mig, jag är en av de sista som vill ha SD i regeringen, men ni förstår inte att ni gör er själva en björntjänst. Jag läste nyligen om det här med SDs valfilm och journalisten som skrivit frågade sig själv varför SD gjorde den här filmen fastän de visste att den antagligen skulle förbjudas från att visas i TV. Ett väldigt smart drag av dem för nu kan de spela ännu mer på att de är missförstådda och aldrig får komma till tals. Hur många har inte hört en sverigedemokrat förklara sig med att de är missförstådda och folk tror att det bara handlar om invandring osv. och det är klart de kan spela på det när de faktiskt inte får sprida sin politik fritt. Detta resulterar i, tror jag, att de som ligger lite emellan och funderat på att rösta på SD och inte varit säkra då bestämmer sig att faktiskt rösta på SD för SD blir martyrer. Folk som inte har läst på fullt om deras politik men som har en positiv uppfattning om dem kommer då rösta på dem för de tycker det är hemskt att de är så motarbetade.

Låt dem gräva sin egen grav! Låt dem tala fritt så de obildade och osäkra får se vad det egentligen handlar om. Då kommer ingen kunna säga att de är missförstådda, för de har haft alla chanser att göra sig förstådda.Det är iallafall så jag tror det kommer bli, det var som min väninna sa; om du säger åt någon hela tiden att inte gå in i ett visst rum och du inte kan förklara vad som är så farligt där, du säger bara att personen absolut inte får g¨dit, det är hemligt, då kommer personen antagligen en dag kika in genom dörren på rummet för den blir nyfiken. Sätt istället glasväggar på rummet och låt alla som kommer se vad som är så farligt där så kommer ingen gå in.

Livet

Hm har lite barnvaktsproblem, eller problemet är väl snarare bristen på barnvakt. Hade lust att ge mig ut med lite vänner ikväll. Men det är lugnt, jag var ju på koncert i fredags så jag har väl redan fått min del av festkakan för den här veckan redan.

Får ligga hemma och se på film istället.

Funderar på att se gang tapes, väldigt bra film ni borde se den. Dock inte om ni är under 18.

Gang tapes

Bästa bakiskuren

BACON!

Bacon är som godast dagen efter en svettig kväll på dansgolvet, man måste ju ta igen lite av de där kalorierna man skakat bort. En stor portion bacon & pasta med massor av ost och smör är den bästa kuren mot en jobbig bakfylla.

När mina fötter värker och träningsvärken börjar komma då tar jag på mig bakistrosor (aka de fulaste och skönaste trosorna jag kan hitta), en stor urtvättad pyjamaströja och mjukisbrallor. Sen ställer jag mig och steker bacon. Det är helt otroligt skönt att ställa sig med ansiktet över pastakastrullen och låta ångan rensa bort alla spår av gårdagenssynder från huden.

Bacon på en bakisdag för mig är lite som kafe innan jobbet för er andra. Det är ingen idé att prata med mig innan jag ätit min bacon....och så var min bacon äntligen klar så nu kan jag inte skriva mer!mmmmmmmmm....

Smörgåsgrill

Min gudmor var på besök i förra veckan och passade då på att ge mig en efterlängtad smörgåsgrill - jippie!

Nu är det toast på menyn hela dagarna. När jag har fått pengar ska jag börja göra lyx-toast med bla. rostbiff, ägg och stekt lök mmmmm...Dokumentärkväll

Såg dokumentär med mina vänner igår och drack lite öl. Var roligare än det låter, jag gillar dokumentärer. Det handlade om gäng i Brasilien och Jamaica, väldigt intressant - och läskigt!
Efter klockan sju på kvällen i Rio i Brasilien så stannar man inte för röda ljus för då blir man rånad. När man ser sånt här så blir det ju nästan skrattretande med de här som bor i rosengård och sånt och vill påstå att de kommer från "ghettot", jag skrattar varje gång jag hör det. Vi bor i sverige herregud, det där är ingenting!
I Brasilien dödas 1200 barn av polisen varje år i skottlossningar och liknande. Det är nästan fyra barn om dagen.

RSS 2.0