Hur stavar du till våldtäkt?

Nu vill jag inte vara någon fröken petnoga här, men det är en sak som länge gnagt i min lilla hjärna och jag måste få det ur mig. Så en gång för alla: det stavas våldtäkt.
Jag förstår att folk vill skriva våldtäckt, det är rätt logiskt med tanke på uttalet, men svenskan är ett mystiskt språk och därför stavas det inte så.

Det var allt jag ville säga just nu. Ha en bra dag allihopa!

Kommentarer
Postat av: mayamelissa

jag skriver våldtäkt. dock är det inget ord som jag använder sådär jätte ofta, men har märkt att folk stavar fel på det. och det är ju lite irriterande. Sv: Hästar är jätte mysigt, dom har dock inte blivit ridna på någon månad för det har varit jätte dåligt väder och snön är för hög så jag kan inte rida någonstans :/ Men på sommaren är det tummen upp att ha hästar :)

2010-03-05 @ 08:36:13
URL: http://mayamelissa.blogg.se/
Postat av: Graviditetsbloggen

Bebisen och vi bara bra ska du veta! bebisen bråkar lite gran med Emma på kvällarna men det är bra. =)

Jag gör en liten undersökning på namnförslag till vårt kommande mirakel. Om du fick ett barn nu, eller planerar att skaffa barn. Vilket namn skulle du ge det barnet?

2010-03-05 @ 10:38:49
URL: http://pappatobbe.blogg.se/
Postat av: Lisa

Eftersom det är 2 konsonanter efter ä (våldtäKT) så behövs det inte ett c också för att uttalet ska bli "logiskt". Du är inte så smart som du tror...

2010-03-06 @ 17:40:53
Postat av: Tonårsmorsa / Fatou

Jag har också reagerat på att många gärna skriver våldtäckt och irriterat mig på det! Ibland kan det vara svårt att inte bli irriterad! :-D

2010-06-16 @ 14:55:48
URL: http://tonarsmorsa.se
Postat av: Ashes

ja alltså på sätt och vis känns det ju dumt att hänga upp sig på det när det finns så mycket viktigare saker att oroa sig för när man talar om våldtäkter, men jag kan inte låta bli att irritera mig!

2010-06-17 @ 10:09:55
URL: http://asheswiththelashes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0